معرفی کتاب درسهای پیامبر اعظم (ص) گزیده‌ای از بیانات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) به سه زبان زنده دنیا به مناسبت بعثت نبیّ مکرّم اسلام (ص)

روز «بعثت»، تحقيقاً بزرگترين روز در تاريخ بشريّت است. روز ولادتِ برجسته‌‏ترين و شريفترين مفاهيم و ارزشهاست. بعثت نبيّ اكرم(ص)، يك حركت عملى بود تا بشر را از يك‏سو به سرمنزل كمال فردى، روحى و معنوى، و از سوى ديگر به تعالى زندگى اجتماعى و اصلاح وضع جوامع برساند.

یکشنبه 04 خرداد 1393

روز «بعثت»، تحقيقاً بزرگترين روز در تاريخ بشريّت است. روز ولادتِ برجسته‌‏ترين و شريفترين مفاهيم و ارزشهاست. بعثت نبيّ اكرم(ص)، يك حركت عملى بود تا بشر را از يك‏سو به سرمنزل كمال فردى، روحى و معنوى، و از سوى ديگر به تعالى زندگى اجتماعى و اصلاح وضع جوامع برساند. مسئله اين است كه در بعثت پيغمبر، آنچه به مردم هديه شد، فقط تعدادى مفاهيم خشك و ارائه‏‌ى طريقى كه رهروى در آن نيست و كسى زمام امور مردم را در آن راه در دست ندارد، نبود. از لحظه‏‌ى اوّل، اين بعثت در وجود خودِ آن بزرگوار و سپس در روح و جان و در عمل مؤمنين به اين پيام، تحقّق يافت و جاهليّت، از لحظه‏‌ى اوّل، از اين پيام ضربه خورد و با آن مقابله كرد. اين، خصوصيّت بعثت انبياست.
اين، مخصوص نبوّت خاتم هم نيست. انبيا حركت مى‏كنند و آنچه را كه در مقام تعليم به انسانها هديه مى‏كنند، در عمل هم نشان مى‏دهند. خودشان اوّلين كسانى هستند كه اين راه را طى مى‏‌كنند.
يعلّمهم الكتاب و الحكمة فرعِ اين است كه علم كتاب و حكمت در وجود مقدّس نبيّ اكرم، در حدّ اعلى وجود دارد. يزكّيهم فرع بر اين است كه آن وجود مطهّر در حدّ اعلاى ممكنه براى طبيعتِ بشرى، تزكيه شده است. با اين نيروست كه مى‏‌تواند دنيايى را به سمت تزكيه پيش ببرد. اين، آن چيزى است كه رهبران مكاتب مختلف و سررشته‏‌داران مفاهيم گوناگون فلسفى، اجتماعى، سياسى و غيره، از آن بيگانه‏‌اند. آنان چيزهايى به ذهنشان مى‏‌رسد؛ در عالم تصوّرْ چيزهايى را مى‏‌فهمند و آن‏ها را به مردم هم تحويل مى‏‌دهند. كسانى هم از آن‏ها ياد مى‏‌گيرند، يا نمى‏‌گيرند. اين، غير از ممشاى انبياست كه از اوّلْ حركت است، از اوّلْ اقدام است، از اوّلْ تحقّق آن شعارهايى است كه در زبان آن‏ها وجود دارد و در عمل آن‏هاست. اين، درست، در زندگى نبىّ اكرم پيش آمد. از لحظه‏‌ى اوّل، آن تعليم و تزكيه و آن حركتِ در راه اقامه‏‌ى قسط، آغاز شد. لذا از لحظه‏‌ى اوّل هم، مصادمه و معارضه شروع شد؛ از همان وقتى‏‌كه پيغمبر اكرم دعوت خود را در پاسخِ و انذر عشيرتك الأقربين، در يك سطح گسترش دادند، تا زمانى كه در سطح عمومِ مردم آن را منتشر و علنى كردند و تا وقتى‏‌كه در جهت نظام اجتماعى ـ كه همان نظام عدل بود ـ حركت نمودند و آن را اقامه كردند. البتّه چيزى كه ما در بعثتْ مشاهده و توصيف مى‏‌كنيم، رويه‏‌ى ظاهرى بعثت است. آن حقيقت الهى و ملكوتى و چيزى كه ميان خالق متعال و يك انسان ممتاز و برگزيده اتّفاق مى‏‌افتد، از دسترسِ ذهنِ ما خارج است و ما نمى‏‌فهميم كه چه اتّفاقى افتاده است. حادثه، از اين جهت، فوق‏العاده عظيم است و براى ما قابل تصوّر نيست. آنچه ما مى‏‌بينيم و در منظرمان قرار مى‏‌گيرد، هركس به‏قدر فهم و تدبّر خود، چيزى از آن مى‏‌فهمد و همين حادثه، روى مخاطبان، انسان و دنياى پيرامون خود، تأثير مى‏‌گذارد.

برای تهیه و خرید کتاب درسهای پیامبر اعظم (ص) اینجا را کلیک کنید.

 

 

تصاویر

معرفی کتاب درسهای پیامبر اعظم (ص) گزیده‌ای از بیانات حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) به سه زبان زنده دنیا به مناسبت بعثت نبیّ مکرّم اسلام (ص)

2_15

نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: