تفسیر برائت(۱۳) | ثروت باید به طور عادلانه در جامعه توزیع شود

معرفی بخشهایی از کتاب تفسیر سوره برائت در ایام ماه مبارک رمضان* بخش سیزدهم؛ تفسیر آیات ۳۴-۳۵* ثروت باید به طور عادلانه در جامعه توزیع شود

شنبه 12 خرداد 1397

معرفی بخشهایی از کتاب تفسیر سوره برائت در ایام ماه مبارک رمضان
* بخش سیزدهم؛ تفسیر آیات ۳۴-۳۵
* ثروت باید به طور عادلانه در جامعه توزیع شود
مردم برای پول‌داران به‌خاطر پول آنها احترام قائلند و پول را یکی از راه‌های به‌دست آوردن شرافت و ارزش میدانند، که این از اشتباهات مردم است؛ ولی از نظرِ اسلام، استفاده‌ی شخصی از پول ارزش نیست، بلکه ثروت مانند خونی است که در کالبد اجتماع در جریان است و باید به‌طور عادلانه و معیّن به تمام سلّولهای اجتماع برسد تا همه‌ی سلّولها به مقدار لازم از آن استفاده نمایند.
همچنین میتوان ثروت را به سفره‌ای تشبیه کرد که پهن شده و باید همه‌ی افراد به مقدار لازم از آن بهره‌مند شوند. اسلام میگوید وقتی شکم را پُر کردی، حق نداری جیب را هم پُر کنی و برای فردا ذخیره کنی؛ یا وقتی خون مورد احتیاج را گرفتی، نباید مازاد بر احتیاج را استفاده نمایی؛ لذا در تعبیراتی از احادیث آمده است که مال، مالِ خدا است و آن امانت است در دست شما: «المال مال الله»، که این تعبیر حدیث، بیانگر حکمی حقوقی است. البتّه این موجب نمیشود که از دارندگان مال، به‌زور، مالی گرفته شود یا غصب شود، بلکه ثروت، از آنِ خدا است و همه در آن شریکند و این باید به شکل خاصّی توزیع شود... خلاصه آنکه، ما از این آیه به‌دست آوردیم که مال و ثروتی که انسان کسب میکند، از هر طریقی که باشد، همچنان‌که اسلام در نحوه‌ی کسب آن دارای نظر است، در نحوه‌ی خرج ‌کردن و صرف آن و نیز تصرّف در آن هم دارای نظر است.

* تفسیر سوره برائت، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، صص  ۲۲۱ تا ۲۵۰(خلاصه).

منبع: khamenei.ir


علاقمندان می‌توانند برای تهیه‌ی کتاب «تفسیر سوره‌ی برائت» اینجا را کلیک کنند.

 

 

تصاویر

تفسیر برائت(۱۳) | ثروت باید به طور عادلانه در جامعه توزیع شود

2_195

نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: