مراسم رونمایی از کتاب «آقای ایرانشهر» در ایرانشهر برگزار شد
در این مراسم که در دانشگاه ولایت ایرانشهر، با حضور اقشار مختلف مردم، فعالان فرهنگی و علمای شیعه و سنی استان برگزار شد، سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی محامی نمایندهی ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعهی زاهدان، محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان، حجتالاسلام عیسی بزمانی امام جمعهی شهرستان ایرانشهر، مهرداد جهاندیده فرماندار ایرانشهر، محمدعلی قندهارینیا مدیرعامل انتشارات انقلاب اسلامی و رحیم مخدومی نویسندهی کتاب آقای ایرانشهر، حضور و سخنرانی داشتند.
سردار فدوی در ابتدای صحبتهای خود اشارهای به حادثهی تلخ و تروریستی کرمان داشته و اظهار کرد: اکنون در ایامی قرار داریم که با اندوه همراه شده که تروریستها در یک اقدام خبیثانه عدهای از کودکان، زنان، مردان ما را در کرمان شهید کردند.
وحدت و محبت، نتیجهی حضور رهبر معظّم انقلاب در ایرانشهر
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه تصریح کرد: وقتی مقام معظّم رهبری به شهرستان ایرانشهر تبعید شدند، ایشان این موضوع زجرآور را به موضوعی خوشایند تبدیل کردند که قاعدتاً این برگرفته از محبت بوده است.
وی اضافه کرد: در آن روزها به رهبر معظّم میگفتند وقتی تبعید شدی شرایط سختتر میشود؛ ولی محبت آن دوران سفر سبب شده که با وجود گذشت سالهای طولانی مهر و محبت بین مردم و رهبری کم نشده؛ بلکه بیشتر هم شده و در واقع خداوند در محبت این اثر را گذشته است.
فدوی بیان کرد: تا قبل از اینکه رهبر معظّم انقلاب به ایرانشهر تشریف بیاورند، شیعه و سنی هرکدام برای خودشان زندگی میکردند و کاری به کار هم نداشتند. اما محبتهای ایشان، پیشقدم شدنشان برای برقراری ارتباط با علمای اهلسنت و کمکرسانی بدون تبعیضشان به مردمان شیعه و سنی در سیل ایرانشهر، اختلاف و دودستگی میان شیعیان و اهلسنت را از بین برد و باعث شد دوباره مثل اعضای یک خانواده دور هم جمع شوند.
تبعید حضرت آیتاللهخامنهای به ایرانشهر، نقطهی عطف تاریخ انقلاب و استان سیستان و بلوچستان است
حجتالاسلام والمسلمین مصطفی محامی در این مراسم، ابتدا با اشاره به حدیثی از حضرت فاطمه(س) افزود: هر کس عبادت خالص خود را به سوی خدا بفرستد خداوند نیز بهترین مصلحت را برای او نازل میکند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: تبعید مقام معظم رهبری به ایرانشهر نقطه عطفی در تاریخ استان، انقلاب اسلامی و زندگی مقام معظم رهبری بود.
محامی گفت: رهبر معظم انقلاب در آن دوران یک طلبه درس خوانده بودند که پس از تبعید به شهرستان ایرانشهر با فضای جدیدی از اقوام و مذاهب، اقشار مختلف از جمله علما و دانشگاهیان از شیعه و اهل سنت، سیستانی و بلوچ روبرو میشوند و نسبت به اقوام و مذاهب شناخت پیدا میکنند و این نگاه جامع و روشنی که امروزه مقام معظم رهبری از آن برخوردار بوده و بیان میکنند: «احیای تمدن نوین اسلامی جز با تعامل شیعه و اهل سنت امکان پذیر نیست»، یک سابقه و پیشینهی ممتد دارد که نقطهی شروع آن ایرانشهر بوده است.
وی گفت: تبعید مقام معظم رهبری به ایرانشهر در شناخت مردم استان هم تأثیر داشت و هنگام سیل ایرانشهر به مردم مددرسانی داشتند و یک دوستی دوجانبه ایجاد شد و اگر ایشان خود را از ایرانشهر و ایرانشهر را از خود میدانند مردم ایرانشهر نیز همین ارتباط را دارند و همواره این جهت را ابراز کردهاند.
وی افزود: این ارتباط عمیق و عنایت ویژه مقام معظّم رهبری به سیستان و بلوچستان باعث شده تا همواره به استان اهتمام داشته باشند و در هر مسئلهای که نیاز بوده شخصاً ورود کردهاند.
محمدعلی قندهارینیا معاون دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) و مدیرعامل انتشارات انقلاب اسلامی با اشاره به وظایف دفتر حفظ و نشر آثار گفت: مهمترین وظیفهی این دفتر، معرفی اندیشه، ابعاد شخصیتی رهبر معظم انقلاب و سیره و سبک زندگی ایشان از طریق قالبهای مختلف فرهنگی شامل فیلم، کتاب، تولیدات فضای مجازی و برنامههای مختلف است.
وی افزود: زندگی مقام معظّم رهبری، تماما جهادی و پرفراز و نشیب بوده و لحظات درسآموزی برای همهی ما دارد اما ماجرای تبعید حضرت آقا به ایرانشهر حکایت ویژهای دارد که نقطه تلاقی سه موضوع مهم است که موضوع اول زندگی جهادی ایشان بوده که منتظر دستور کسی نبودند و بر اساس احساس تکلیف الهی این مسیر را پیش بردند. بُعد دوم، توجه همیشگی ایشان به مردم بهویژه اقشار محروم و آسیبدیده است که در ماجرای کمک به مردم سیلزده ایرانشهر جلوه ویژهای پیدا کرده است. محور سوم، عمق رابطهی قلبی حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با مردم سیستان و بلوچستان است.
مدیرعامل انتشارات انقلاب اسلامی در ادامه به انتشار کتاب آقای ایرانشهر اشاره کرد و گفت: انتشار این کتاب و حضور در این مراسم، بهانهایست برای قدردانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) از مردمی که بیش از 46 سال است رابطهی عمیق امت و امام را حفظ کرده و دلداگی خود را به اسلام و انقلاب و تمامیت ارضی کشور فریاد میزنند.
گفتنیست در این مراسم که همزمان با سالگرد تبعید حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدّظلّهالعالی به ایرانشهر برگزارشد، ضمن رونمایی از کتاب "آقای ایرانشهر"، یادداشت رهبر معظّم انقلاب در مورد این کتاب قرائت شد. ایشان پس از مطالعه این کتاب که توسط آقای رحیم مخدومی در قالب سفرنامه نگاشته شده است مرقوم فرمودهاند:
"بسمه تعالی
نگارش و تخیل آقای مخدومی جذّاب و دامنهدار است. طبق معمول دربارهی این حقیر مبالغه و بزرگنمائی شده است. خاطرهی اُنس با مردم مهربان ایرانشهر برای من فراموش شدنی نیست، ولی این کتاب آن را برجستهتر کرد، اگر چه بخشهای زیاد و شاید بیشتر رویدادهای آن دوران ناگفته مانده است. دیماه ۱۴۰۲"