به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر فرازهایی با موضوع «روز و نماز عید فطر» برگرفته از بیانات رهبر معظّم انقلاب اسلامی در کتابهای دعا و آداب روزهداری و احوال روزهداران منتشر شد.
* عید فطر
در نماز عيد فطر دعا، تضرُّع، گريه و توجّه به خدا هست. (کتاب دعا، صفحه 89)
*روزعيد فطر را بايد قدردانى كرد
روز عيد فطر، روزِ مورد توجّه پروردگار و روز نزول مغفرت و رحمت الهى بر مؤمنان است. اين روز را هم بايد مثل ايّام ماه مبارك رمضان، قدردانى كرد. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه 69)
* امروز عيد واقعى است
از اميرالمؤمنين عليهالسّلام نقل شده است: امروز عيد واقعى است، براى آن كسى كه خدا روزه و نماز و عبادت او را در ماه رمضان قبول كرده باشد. هر روزى كه خدا در آن معصيت نشود، آن روز عيد است. عزيزان من! با مرتكب نشدن معصيت الهى و اجتناب از محارم الهى، امروز را عيد كنيد؛ فردا را عيد كنيد؛ همهي دورهي سال را براى خود عيد كنيد. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه 211)
* قنوت نماز عيد فطر
امروز در قنوت نماز، نُه مرتبه به خدا عرض كرديد: اللّهمّ انّي اسألك خير ما سألك منه عبادك الصّالحون ؛ يعنى بهترين چيزى را كه بندگان صالح خدا از او طلب ميكنند، به ما عطا كن. و اعوذ بك مما استعاذ منه عبادك المخلصون ؛ و از آنچه كه بندگان مخلص خدا، به خدا پناه ميبرند، ما نيز به خدا پناه ميبريم. آنچه كه شما خواستهايد، رضاى خداست، تقرّب به خداست، توفيق عمل براى خدا و توفيق عبوديّت الهى است. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه 187)
* عيد فطر؛ روز طهارت، تزكيه
اين روز شريف، روز طهارت و تزكيه و پاكى و پاكيزگى است. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه 154)
* سخنان امام مجتبى عليهالسّلام در عظمت عيد فطر
امام مجتبى عليهالسّلام طبق روايتى در روز عيد فطر، از راهى عبور ميكرد. ديد جمعيتى ايستادهاند و بازى ميكنند و بيخيال و بيتوجّه به اهميت اين روز، با غفلتِ خودشان سرگرمند و ميخندند. كنار آن جمعيت ايستاد و فرمود: خداوند، ماه رمضان را ميدان مسابقهاى براى بندگانش قرار داده است. كه در اين ميدان مسابقه، به وسيلهي اطاعت او، به سوى رضايت او با يكديگر مسابقه بگذارند و از يكديگر پيشى گيرند.
فرمود: تعجّب است از كسانى كه بيخيال ميخندند و به لعب مشغول ميشوند. در آن روزى كه نيكوكاران خرمنهاى ثواب را ميچينند و ميبرند. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه 69)
* عيد فطر: عيد حقيقي
هر عيد فطرى، براى انسانِ مسلمانِ آگاهِ هوشيار، ميتواند يك روزِ عيدِ حقيقى باشد. روز شروعِ دوبارهي زندگى معنوى و روحى؛ مثل بهار براى گياهان و درختان. (کتاب آداب روزهداری احوال روزهداران، صفحه117)