سه چهرهی استكبار در ۱۳ آبان
حادثه اوّل، حادثه تبعيد امام در سال ۱۳۴۳ است. قضيه اينگونه بود كه امريكاييها قانون كاپيتولاسيون را در ايران به كرسى نشاندند.
ﺳﻪشنبه 13 آذر 1397
حادثه اوّل، حادثه تبعيد امام در سال ۱۳۴۳ است. قضيه اينگونه بود كه امريكاييها قانون كاپيتولاسيون را در ايران به كرسى نشاندند.
قضيه دوم، قضيه سيزدهم آبان سالِ پنجاهوهفت است كه دوران شور و اعتلاى مبارزات ضدّ رژيم و ضدّ امريكايى در ايران است.
قضيه سوم، چهره ديگرى است. مربوط به آن وقتى است كه همين ملّت ـ كه سالهاى متمادى آن ظلمها و آن تحقيرها و آن دخالتها و آن غارتگريها را تحمّل كرده است ـ ديگر به پيروزى رسيده است.
بنابراين، سه چهره از استكبار در روز سيزدهم آبانماه ديده مىشود: يكى در دوران اوج اقتدار امريكا در ايران كه كاپيتولاسيون را بهوجود مىآورد و مقاومت امام را كه مظهر مقاومت ملّت ايران بود، و پاسخ جوانان را ـ كه آن روز، اوّل جوانان حوزه علميه، بعد هم جوانان همه كشور پاسخ دادند ـ به همراه دارد. قضيه دوم در هنگامِ اوج مبارزات همين ملّت با استكبار است كه نشاندهنده خوى درّندگى استكبار است كه حتّى دانشآموز و نوجوان را به خاك و خون مىكشد. قضيه سوم هم مربوط به وقتى است كه اين ملّت بعد از سالها اسارت توانسته است روى پاى خود بايستد. انقلابش پيروز شده است و دولت تشكيل داده؛ اما آنها جاسوسى مىكنند! اين جا ملّت مقتدرانه وارد ميدان مىشود و ماجراى سفارت امريكا اتّفاق مىافتد. اينها سه رمز و سه نماد بودند. اگر اين سه قضيه را بر روى هم جمع كنيد، بهطور كلّى چهره استكبار، چهره مردم مظلوم، سرنوشت استكبار و سير حركت استكبارى در كشور ما شناسايى مىشود.
کتاب معارف انقلاب اسلامی(بيانات در ديدار دانشجويان و دانشآموزان بهمناسبت سالروز تسخير لانه جاسوسى امريكا (روز ملى مبارزه با استكبار جهانى) 12 آبان 78)