اهمّیّت انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی از منظر رهبر معظّم انقلاب
* کتاب واجب سیاسی شامل سه بخش میباشد، در بخش اوّل این کتاب به دلایل اهمّیّت انتخابات از دیدگاه رهبر معظّم انقلاب (مدّظلّهالعالی) اشاره شده است.
چهارشنبه 14 بهمن 1394
* کتاب واجب سیاسی شامل سه بخش میباشد، در بخش اوّل این کتاب به دلایل اهمّیّت انتخابات از دیدگاه رهبر معظّم انقلاب (مدّظلّهالعالی) اشاره شده است.
در قسمت دوم کتاب «واجب سیاسی» به جایگاه بسیار مهم مجلس خبرگان و نقش تعیینکنندهی آن در لحظهی حسّاس انتخاب رهبر و نظارت بر رهبر پرداخته شده است.
و در نهایت در بخش آخر کتاب حاضر نیز جایگاه مجلس شورای اسلامی را در دیدگاه رهبر معظّم انقلاب اسلامی (مدّظلّهالعالی) روشن مینماید. مجلس شورای اسلامی همانطور که حضرت امام خمینی (قدّسسرّه) فرمودند در رأس امور است و بر این اساس است که رهبر انقلاب بر اهمّیّت این نهاد در ارتقای نظام اسلامی و ابعاد مختلف تأثیرگذاری آن در پیشرفت همهجانبهی کشور تأکید فرمودهاند.
فرازهای از این کتاب
*انتخابات؛ مظهر حماسهی سیاسی
انتخابات در كشور ما مظهر «حماسهی سياسی» است. آنچه كه عرض كردم كه وظيفهی ما است و وظيفهی قشرهای گوناگون بود كه انجام دهيم، مظهر «حماسهی اقتصادی» بود. انتخابات، مظهر «حماسهی سياسی» است؛ مظهر اقتدار نظام اسلامی است؛ مظهر آبروی نظام است. آبروی جمهوری اسلامی به انتخابات و حضور مردم در پای صندوقهای رأی و تأثير يكايك مردم در انتخاب مديران كشور است. انتخابات مظهر ارادهی ملّی است، نماد مردمسالاری اسلامی است. ما كه مسئلهی مردمسالاری اسلامی را در مقابل دموكراسيِ ليبرال غربی مطرح كرديم، مظهر مردمسالاری اسلامی همين حضور مردم در انتخابات است. لذا به خاطر اهمّيّتی كه انتخابات دارد، دشمنان ملّت ايران هميشه سعی كردهاند انتخابات را از شور و هيجان بيندازند؛ برنامهريزی كردند كه مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی باز بدارند؛ مردم را دلسرد كنند، مردم را نااميد كنند. در طول سالهای مختلف كه ما انتخابات داشتيم ــ چه انتخابات مجلس، و چه بخصوص انتخابات رياست جمهوری ــ هميشه دشمنان ما سعی كردند اين انتخابات را بیرونق كنند؛ اين به خاطر اهمّيّت انتخابات در كار كشور است.
*اهمّیّت مجلس خبرگان در حساسترین و خطرناکترین لحظات نظام
لازم است نكتهيى را هم در بارهى انتخابات مجلس خبرگان بگويم. اولًا ملّت عزيز توجّه داشته باشند كه مجلس خبرگان، پايگاه و جايگاه بسيار رفيع و باعظمتى دارد. در حساسترين و خطرناكترين لحظات زندگى ملّت و نظام ما، اين مجلس است كه بايد به داد ملّت برسد؛ اين منتخبان ملّتند كه بايد در آن لحظهى خطير، دين خودشان را به ملّت ايفا كنند. انتخاب رهبر كار مهم و اساسى و بسيار تعيينكنندهاى كه بر عهدهى مجلس خبرگان است چيز كمى نيست. اين مجلس، جايگاه خيلى مهمى دارد. مردم بايد اين انتخابات را دست كم نگيرند. همه بايد شركت كنند و در فرستادن افراد صالح به اين مجلس، احساس وظيفه نمايند.
البته مردم نشان دادند كه آمادهاند. مردم در طول اين يازده، دوازده سال نشان دادند كه در حساسترين لحظات، تكليف خودشان را خوب انجام مىدهند. ما بايد تكليفمان را در مقابل مردم انجام بدهيم. مردم خوبند، در صحنهاند، آمادهاند، باهوشند، وقتشناس و تكليفشناسند.
*نقش خبرگان در پر کردن خلأ رهبری؛ دلیل مخالفت دشمنان با انتخابات آن
همهى انتخاباتها مهم است؛ اما اين انتخابات از نظر آنها مهمّتر است. بعضى از همين بيگانگان و خارجيان القاء كردند كه مردم تأثير مجلس خبرگان را لمس نكردهاند! بهعكس، چون تأثير مجلس خبرگان ديده شد، دشمن اينقدر با آن مخالف است. مجلس خبرگان مهمّترين هنرش اين است كه نگذارد در كشور خلأِ رهبرى به وجود آيد. همهى چشمها به ايران دوخته شده بود كه امام بزرگوار ما، كى از دست اين مردم گرفته شود. براى آن روز نقشهها كشيده و اميدها بسته بودند! ده سال منتظر آن روز نشسته بودند كه فرابرسد. روز چهاردهم خرداد 1368 از نظر دشمنان اين ملّت و دشمنان انقلاب، يك روز بسيار مهم و تعيينكننده بود. مجلس خبرگان نگذاشت اين خلأ به وجود آيد. البته آنها شخص حقيرى مثل اين ناچيز را براى كشيدن اين بار سنگين انتخاب كردند. اين هم قضاى الهى بود؛ مايهى شرمندگى اين بندهى حقير بود؛ اما با قطع نظر از اينكه تعيين خبرگان متوجّه چه كسى و چه شخصى بود، اين مطلب از نظر دشمن و دوست و در سطح عالم، بسيار اهمّيّت داشت كه امام بزرگوار در شب چهاردهم خرداد، ملّت ايران را به فراق خودشان مبتلا كردند و به جوار الهى رفتند. روز چهاردهم غروب نشده بود، كه مجلس خبرگان كار خودش را انجام داد و همهى درهاى اميد را بر روى دشمنان بست. دشمن اين را ديده است. علّت مخالفت دشمنان مستكبرِ جهانى با مجلس خبرگان اين است. اين سرعت عمل و اين ميدان ندادن به توطئههاى دشمن، براى دنيا خيلى مهم بود. براى اين است كه با مجلس خبرگان مخالفند. نه؛ اينطور نيست كه اثرِ مجلس خبرگان، آشكار نشده است. بهعكس، چون اثر مجلس خبرگان آشكار شده و در برههاى چنين كار مهمّى را عليه دشمن انجام داده است، اينقدر با آن مخالفند.
چنين روزى هميشه پيش مىآيد. اگر مجلس خبرگانى باشد كه از پشتوانهى مردمى برخوردار و آراى مردم پشت سرش باشد، وقتى كسى را انتخاب كرد، اين انتخاب، انتخاب ملّت مىشود و خلئى در كشور نيست. آنها مىخواهند اين نباشد. دشمن مىخواهد كه مجلس خبرگان، يك مجلسِ بىپشتوانه باشد. مختصرى از مردم، رأيى بدهند، مجلسى هم به وجود بيايد و اگر آن روز كه احتياج است اين مجلس اقدامى انجام دهد، همه بگويند اين مجلس متّكى به آراى مردم نيست! ببينيد؛ نزديكِ يك سال است كه دشمن براى اين مقصود، فعّاليّت مىكند؛ براى اينكه مردم پاى صندوقها نروند، تا مجلس خبرگان بدون پشتوانهى مردمى باشد؛ تا آن كسى كه در آينده به وسيلهى اين مجلس به رهبرى انتخاب خواهد شد، از پشتوانهى مردمى برخوردار نباشد. دشمن دنبال اين است. ملّت ايران بايد به دهن دشمن بزند و به فضل الهى اين كار را هم خواهد كرد. ملّت ايران مثل هميشه إن شاء اللّه مشت خود را نشان خواهد داد و در اين ميدان و در همهى ميدانها حضور پيدا خواهد كرد.
*اهمّیّت مجلس در قانونگذاری و نظارت بر دولت
جهت دومِ اهمّيّت انتخابات مجلس اين است كه شما با انتخاب نمايندهى مجلس، در واقع سرنوشت كشور را در چهار سال آينده رقم مىزنيد. انتخابات مجلس مظهر دخالت مردم در سرنوشت خود و كشورشان است؛ چون مجلس مركز قانونگذارى است. قانون يعنى جادهاى كه باز مىشود تا مسئولان اجرايى از آن جاده حركت كنند و با تلاش خود گوشه و كنار و زواياى كشور را آباد و اصلاح كنند. اين جادهبازكنى به عهدهى قانون است و قانون را هم نمايندهى شما در مجلس وضع مىكند؛ بنابراين مجلس خيلى مهمّ است. علاوه بر اين، طبق قانون اساسىِ ما، مجلس ناظر بر دولت است. اگر دولت در جايى بد و يا كج حركت كند، پا در راه نادرستى بگذارد و خداى نكرده سوءاستفادهاى بشود و فسادى به وجود آيد، مركزى كه مىتواند جلوِ فساد و انحراف را بگيرد، مجلس است؛ ببينيد چقدر مهمّ است! اين مجلس با آراءِ مردم تشكيل مىشود. هرچه آراء بيشتر باشد، مجلس قوىتر خواهد شد. شما وقتى كسى را صالح و شايسته دانستيد و او را به مجلس فرستاديد، توانستهايد بخشى از توان خود را در ساختن و پيشرفت آينده به كار بگيريد؛ اهمّيّت مجلس از اينجاست. لذا مردم براى مصالح خود، مصالح كشور و مصالح نظام بايد نگذارند انتخابات از آن شكوه و عظمت خودش بيفتد. متأسفانه بعضى از افرادى كه تريبون دارند- يا قلم يا بيان- و مىتوانند حرف بزنند، ملّتفت نيستند كه انتخابات و مجلس چه عظمتى دارد؛ حرفى ندارند كه كارى كنند يا چيزى بگويند كه مردم را از حضور در صحنهى انتخابات و عرصهى رأى دادن دلسرد كنند؛ اين بر اثر بىتوجّهى و غفلت است، و الّا هر ايرانىِ غيور و علاقهمند به عزّت ايران و آبادى كشور و سرنوشت ملّت بايد تلاش كند تا مجلسى قوى و آبرومند تشكيل شود.
علاقهمندان میتوانند برای تهیهی این کتاب اینجا را کلیک کنند.