آیین معرفی کتاب «روایت رهبری» برگزار شد
آیین رونمایی کتاب روایت رهبری با حضور حجت الاسلام محسن قمی معاون ارتباطات و بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ایمان عطارزاده هماهنگی و رئیس حوزه ریاست موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و با حضور فعالان فرهنگی و رسانهای صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
یکشنبه 16 تیر 1398
آیین رونمایی کتاب روایت رهبری با حضور حجت الاسلام محسن قمی معاون ارتباطات و بین الملل دفتر مقام معظم رهبری، سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ایمان عطارزاده هماهنگی و رئیس حوزه ریاست موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و با حضور فعالان فرهنگی و رسانهای صبح امروز در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
کتاب «روایت رهبری» به قلم یاسر جبرائیلی در سه فصل و 620 صفحه، با روایت جامع و دست اولی است از «رسمیت و قانونیت یافتن رهبری حضرت امام خمینی رحمهالله با مصوبه مجلس خبرگان قانون اساسی»، «تعیین آیتالله منتظری به رهبری آینده توسط مجلس خبرگان رهبری و سپس عزل وی» و در نهایت، «تعیین حضرت آیتالله خامنهای توسط مجلس خبرگان به رهبری انقلاب اسلامی» توسط انتشارات انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شده است.
از ویژگیهای «روایت رهبری» میتوان به استفاده از برخی خاطرات منتشرنشده سیاسی و مهم حضرت آیتالله خامنهای به تناسب موضوعات مطرح شده در کتاب اشاره کرد.
ایمان عطار زاده معاون هماهنگی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه کتاب روایت رهبری از مجموعه محصولات پژوهشی این موسسه است گفت: کتاب روایت رهبری اثری مفید برای فعالان حوزه تاریخ معاصر و پژوهشگران این عرصه است.
وی افزود: بخش های از مذاکرات و روایت هایی از جلسه مجلس خبرگان درسال 6٨ برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است که امیدواریم با معرفی بهتر این اثر در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد.
یاسر جبرائیلی نویسنده این کتاب در بیان معرفی این کتاب گفت: به نظرم روایت رهبری پاسخ به دوسوال است اول اینکه رهبر در نام جمهوری اسلامی چه کسی باشد و چه کسی نباشد و اینکه رهبر چگونه باید انتخاب شود و چگونه نباید انتخاب شود. سعی کردم پاسخ های صحیحی به این سوالات بدهم تا خواننده را به خوبی اغنا کند.
نویسنده کتاب روایت رهبری در این مراسم گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی وظایف رهبری در ساختار جدید جمهوری اسلامی تعریفی نداشت و ما در فصل اول این کتاب سعی کردیم فلسفه ولایت فقیه را ترسیم کنیم و مسائل منتهی به تصمیم مجلس خبرگان قانون اساسی روایت کردیم.
جبرائیلی اصافه کرد: حضرت امام (ره) از زمان پیروزی انقلاب تا شهریور ٥٨ که اصل ولایت فقیه تصویب شد درباره ولایت فقیه حرفی نمیزنند، اما جریان لیبرال با تمام توان ابتدا مقابل جمهوری اسلامی میایستد و پس از اینکه ساختار نظام تعیین شد سعی میکند محتوای نظام را سکولار بخواند. تمام این موارد برای مخاطب نسل سوم انقلاب در کتاب آمده است.
جبرائیلی گفت: در فصل دوم موضوع رهبری آیت الله منتظری بررسی شده است و برای اولین بار تلاشهای رهبر انقلاب برای عدم عزل آیت الله منتظری از زبان ایشان نقل شده است.
این پژوهشگر افزود: در فصل سوم به انتخاب رهبری آیت الله خامنه ای پرداخته شده است و به این سوال که چرا حضرت امام آیت الله خامنه ای را گزینه مناسب رهبری می دانستند پاسخ داده شده است.
وی افزود: حضرت آقا در دهه ۶۰ در خطبههای نماز جمعه در ساعات مختلف به مسائل فرهنگی، سیاسی و... کشور تئوری پردازی میکند و پاسخ بسیاری از بایدها و نبایدها را میدهد. این دیدگاهها مرور میشود تا خواننده کتاب با نوع نگاه ایشان آشنا شود و مجموعه اینها سبب انتخاب و لیاقت حضرت آقا برای رهبری میشود.
در ادامه مراسم احمد بابایی اشعاری را متناسب با ولایت فقیه و انتخاب رهبری خواند.
حجت الاسلام و المسلمین قمی:دشمن سعی دارد امتیاز مثبت ما را به امتیازی منفی تبدیل کند
حجت الاسلام و المسلمین قمی معاون ارتباطات بین الملل دفتر بیت رهبری و عضو مجلس خبرگان رهبری در این مراسم گفت: از نویسنده محترم کتاب تشکر میکنم ایشان اطلاعات کافی و انگیزه بسیار بالایی دارند. از سوی دیگر اطلاعاتی از سوی دفتر حفظ و نشر برای اولین بار در اختیار ایشان قرار داده شد و امیدوارم این اقدام ارزشمند دفتر نشر الگو باشد. موضوع کتاب بحث مناسبت بین جمهوریت و اسلامیت است این مسئله به ترجمه امروز و علوم سیاسی به دموکراسی و حقیقت میپردازد.
وی افزود: امام خمینی (ره) در زمان پیروزی انقلاب اسلامی و با اینکه اکثر مردم طرفدار ایشان بودند گفت مردم رای بدهند که چه نظامی میخواهند و برای قانون اساسی خود نمایندگان را تعیین و برای آن رای گیری شود، ما در طول ۴۰ سال ۳۶ انتخابات برگزار کردیم و حتی در بحبوحه جنگ نیز امام فرمودند رای گیری صورت گیرد، این نگاه جمهوری و مردمی است و نگاه مردمی ایشان در تمامی حوزهها وجود داشت.
حجت الاسلام و المسلمین قمی با اشاره به اینکه یکی از امتیازات نظام ما امتیاز مبتنی بر انتخابات است، گفت: دشمن سعی دارد این امتیاز مثبت ما را به امتیازی منفی تبدیل کند و برخی دوستان نیز با ناآگاهی اظهار نظر کرده و آب در آسیاب دشمن میریزند، ولی در این خصوص باید کارشناسان آگاه صحبت کنند تا همگان را آگاه سازند.
برای دیدن تصاویر این مراسم اینجا را کلیک کنید.