شب شاعران بی‌دل

مراسم شب شعر در حضور رهبر معظّم انقلاب اسلامی 14 رمضان 1431 شهریور 1389

  • تعداد صفحات: 138
  • سال انتشار: 1392
  • نوبت چاپ: 1
  • قطع: رقعی
  • قیمت: 6000 تومان
امتیاز: با 0 رای Article Rating
امتیاز شما:
بازدید: 455 نظر:0

درباره کتاب

انقلاب اسلامی مردم ايران به رهبري امام خميني (ره) منشأ تحوّلات و دگرگونی های ژرف، وسيع و متنوّع در ايران شد و ادبياتي متناسب با اين تحوّلات پديد آورد. در ميان انواع ادبي، شعر، پيشاني ادبيات فارسي محسوب مي‌شود و انقلاب توانسته است طيّ سه دهه پس از پيروزي، آشكارا شعر فارسي از حيث زبان و سبك و قالب و محتوا تأثير كند.
توجّه بنيانگذار راحل انقلاب اسلامي و رهبر معظّم انقلاب اسلامي، حضرت آيت‌‌الله خامنه‌‌اي به ادبيات و به ‌ويژه به شعر، از اموري است كه در كم و كيف تحوّل در شعر ايران امروز مؤثّر بوده
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي از نخستين سال رهبري خود، همه ‌ساله يكي از شبهاي مقارن با پانزدهم ماه مبارك رمضان را كه مصادف با ميلاد حضرت امام حسن مجتبي(عليه‌‌السّلام) است به ديدار با شاعران متعهّد و متعلّق به انقلاب اسلامي اختصاص داده‌‌اند. شاعران در اين ديدار شعر خوانده‌‌اند و رهبري نيز نكاتي را به كوتاهي يادآوري كرده‌‌اند. دفتري كه در دست داريد مجموع شعرهايي است كه در يكي از اين «شبهاي پانزدهم» خوانده شده و نكاتي است كه از سوي مقام معظّم رهبري و بعضي از شاعران بيان شده است.
اين دفترها و اين اشعار را مي‌توان نمونه‌‌اي از شعر فارسي در ادبيات ايران در دوران پس از پيروزي انقلاب اسلامي محسوب كرد. اشعار گردآمده در اين دفترها، سطح و سبك شعر را در اين دوران نشان مي‌‌دهد و مضامين اشعار، جهان‌بيني و جهت‌گيري شاعران را بيان مي‌‌كند.

صفحاتی از کتاب

اگر امر ما را دائر بگذارند بين اين‌كه در بين اين چند هنر - مثلاً هنرهاى نمايشى، هنرهاى تجسّمى - يك هنر را انتخاب كنيد تا اين بودجه‏ ى محدود را صرف آن كنيم، به نظر من بايد شعر را انتخاب كنيم؛ چون اگر چنانچه شعر در جامعه تأمين شد، اين زمينه براى هنرهاى ديگر به وجود خواهد آمد. نمي‌شود شعر را مقايسه كرد با بعضى از هنرهاى ديگر؛ لااقل در كشور ما و جامعه‏‌ى ما و سابقه‏‌ى تاريخى ما اين جورى است. ما يك تاريخى هستيم كه در شعر استاد شديم؛ يعنى يك تاريخچه‏‌ى كهنِ قديمىِ خيلى با ارزشى از ميراث شعرى در ما هست.
در همه‏‌ى هنرها اين‌جور نيست. مثلاً اروپایی‌ها و يونانى‏‌ها از دو هزار سال پيش نمايشنامه دارند، ما نداريم. ما در داستان ‌سرایی‏‌هاى نثر عقبيم. هنر رمان‏نويسى و داستان‌‌سرایی در غرب، بخصوص در دو سه قرن اخير، با آنچه كه در كشور ما وجود دارد و حتّى تا حالا هم پيش رفتيم، هنوز قابل مقايسه نيست؛ آنها خيلى جلوترند. ما در اين چيزها عقبيم، امّا شعر اينجور نيست. ما از لحاظ پيشرفت شعر، از لحاظ استوارى ريشه‏‌ى اين هنر در جامعه‏‌مان، از كشورهاى درجه‏‌ى يك هستيم. خب، اين هنر برجسته‏‌اى است. بنابراين هرچه براى شعر كار بشود، هرچه مطالعه بشود، هرچه پژوهش انجام بگيرد، هرچه كارهاى مديريتى از قبيل سازماندهى‏‌ها، جمع كردن‌ها، تقسيم‏ كردن‌ها، سامان‏دادن‌ها انجام بگيرد، زيادى نيست.
من اينجا خواهش مي ‌كنم؛ هم از پيش‌ كسوت‌‌هاى شعر - كه حالا خيلى از جوان‌‌هاى اوائل انقلاب خوشبختانه رشد كرده‌اند و امروز خودشان پيش‌ كسوت شعر شده‏‌اند - هم از مسئولين دولتى و مرتبطين با دستگاه‏‌هاى دولتى، كه روى مسأله‏‌ى مديريت شعر در كشور بنشينند كار كنند، فكر كنند، طرّاحى كنند؛ خيلى استعداد وجود دارد.

موضوعات مهم

مجموعه‌ای از اشعار قرائت شده/ سخنان مجری و شاعران/ اطلاعات مختصری از زندگی و آثار هر یک از شاعران/ بیانات مقام معظّم رهبری درباره‌ی پدیدار شدن سبک جدیدی در شعر امروز ایران و برتری هنر شعر بر سایر هنرها در ایران و طرح مسأله‌ی مدیریت شعر در کشور و ضرورت تاسیس انجمن‌های ادبی و ضرورت استفاده کردن از مزرعه حادثه‌ای به عظمت حادثه انقلاب اسلامی و توصیه به حدّ نگهداشتن و حفظ حالت عفاف و حجاب در اشعار عاشقانه و تقویت معرفت برای رهایی از اضطراب و حیرت
برای پخش بر روی لینک زیر کلیک کنید


شب شاعران بی‌دل

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: